Начин на приготвяне
В тенджера се слага вода да заври. Когато заври, се слага солта и малко олио, след което се изсипва кускусът. Докато се вари, се нарязват гъбите.
В съд на котлона се сгорещява олио и се слагат гъбите. Като се запържат, котлонът се изключва и се захлупват. Обелват се доматите и се нарязват на ситно. Наситнява се магданозът. Натрошава се сиренето. Когато кускусът е сварен, се отцежда водата му и се оставя настрана.
Гъбите се разбъркват с доматите, сиренето, магданоза, черния пипер, шарената сол, чубрицата и ригана. Ако сиренето не е достатъчно солено, може да се добави още сол.
Тази смес се разпределя в 4 гювечета. Всяко се допълва с кускус, но да не е съвсем до ръба. Разбърква се добре и когато всичките са готови, отгоре им се настъргва кашкавал.
Захлупват се и се пекат за 15 минути на 180 градуса. По желание след това се махат капачетата и се оставят още 5-10 минути да се позапече кашкавалът.