Узбекски пилаф

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
04/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 012
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът трябва да се почисти хубаво, след което да се накисне за поне два часа в подсолена вода. Когато престои, изсипете водата и го подсушете.

В дълбок съд се сгорещява мазнината. Нарязаните на дребни късчета месо се пускат в нея и се пържат до зачервяване. Към месото се добавят нарязаните на тънки ивици зеленчуци и се овкусява на вкус.

Върху така запържените продукти се разстила оризът и се залива с топла вода. Аз ползвам съотношението 1 чаша ориз към 3.5 чаши вода.

След като ястието, заври се намалява котлона. Вари се до попиване на цялата течност. След това повърхността се подравнява и с черпак се правят няколко дупчици, в които се налива по една лъжица гореща вода.

Тенджерата се покрива плътно с капак и се оставя за 20 минути на много слаб огън. Оризът се сервира на купчинка и отгоре се разпределя месото. За финес можете да го поръсите с прясно нарязан на ситно лук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар