Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби с картофи и кедрови ядки в гърне

Гъби с картофи и кедрови ядки в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Гъби с картофи и кедрови ядки в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г пресни
  • картофи - 4 бр.
  • кедрови ядки - 30 г
  • масло - 1с.л.
  • джоджен
  • чесън - 2 бр.
  • бульон - 1 ч.ч. гъбен
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете настрани няколко гъби, а останалите - почистени и измити, нарежете на парченца. Нарежете обелените картофи на тънки колелца.

Намажете гърнето с част от маслото и започнете да нареждате на пластове картофите и гъбите, като ръсите всеки ред с по малко сол, черен пипер, парченца ситно нарязан чесън и зехтин.

Слагайте тук-там и по листенце джоджен. Последният ред трябва да е от картофи. Поръсете с кедровите ядки и отгоре залейте с останалото разтопено масло.

Отгоре наредете отделените цели гъбки и също ги поръсете със сол и черен пипер. Налейте бульона и сложете похлупеното гърне в предварително загрята умерена фурна.

Задушавайте ястието до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: