gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с ръжено брашно

Хлебчета с ръжено брашно

ВаняВаня
Чирак
11824441239
Хлебчета с ръжено брашно
Снимка: Ваня
1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8 питки

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закваската се смесва с ръженото брашно и водата. Покрива се плътно със стреч фолио и се оставя на топло за няколко часа.

Омесва се с всички останали продукти. Оставя се да почине за 1 час. След това се омесва отново, разделя се на 8 части и се оформят топки, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Покрива се с фолио и се оставя на топло за още няколко часа, докато обемът на питките се удвои.

Фурната се загрява на 200 градуса. На дъното се слага купичка с вода. Питките се намазват със сметаната и се слагат да се пекат около 30 минути.

След като се извадят от фурната се прехвърлят върху решетка и се оставят да изстинат увити в кърпа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: