Лесна чорба от леща

Лесна чорба от леща
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Едно от първите неща, които всеки начинаещ готвач може да приготви, си остава чорбата от леща"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • моркови - 1 бр. среден
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова пикантина
  • чубрица - 1 щипка
  • лютеница - 1 с.л. пълна
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - за запръжка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате лещата, заливате с около литър, литър и половина вода. Почиствате чесъна и го пускате преди да е завряла лещата, също така тогава добавяте накълцаните на ситно морков и лук.

Когато заври намалете котлона прибавете пикантината (може да си сложите вместо нея друга универсална зеленчукова подправка или просто черен пипер и сол) и оставете да къкри на тих огън до омекване на лещата.

Оттеглете от огъня и в тиган загрейте малко олио и сипете в него лютеницата и брашното, запържете и добавете при лещата. За финал си ръснете малко чубричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: