Пълнозърнест хляб с жива закваска

КрасиКрасиНовак2312
10/03/2016
"Защото здравословното хранене трябва да бъде на първо място "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 574
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението.

Във ваничката прибавяме хладката вода, мазнината и останалите продукти. Пускаме на програма месене около 10 мин. Изключваме.

Оставяме да втаса около 5-6 ч. Отново пускаме машината за размесване на тестото около 5 мин. Оставяме отново да втаса около 1-2 ч.

Отгоре поръсваме с брашно и с остър нож правим разрези. Пускаме на програма печене 1 ч. и избираме настройка за препечена коричка /по желание/. И резултатът е вкусен, ароматен и здравословен хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар