Сладък омлет с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
21/06/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Омлет

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза с млякото и захарта до много гъста каша. Оставяме да изстине.

Прибавяме брашното, жълтъците и разбитите на сняг белтъци. Ароматизираме сместа с ванилия (може да се замени с ром).

Сгорещяваме мазнината в равен тиган и в нея изпържваме омлетите до зачервяване.

Поръсваме със захар и гарнираме със сладко.

Пластмасов съд за белене на яйца - 9.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасов съд за белене на яйца - 9.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Край на досадното белене на яйца - във всеки дом трябва да има поне по един такъв практичен съд за белене на сварени яйца

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар