Моята традиционна мусака

mariqmariqНовак24728
13/03/2016
"Когато една традиция е толкова вкусна, няма как да не я съхраним и предадем на децата си "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 231
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват и се запържват до златисто. В купа каймата се разбърква с вода и се прибавя при вече златистите зеленчуци и се бърка, докато водата изри.

След това се прибавят доматите, черният пипер и зеленчуковият бульон. След като доматите се запържат, се маха от котлона и се слага червеният пипер.

Вече готовата смес се прибавя при обелените и нарязани на малки кубчета картофи и се смесва добре в тавата (30x20).

Слага се вода, колкото да покрие продуктите, и се слага да се пече в силно загрята фурна и след като заври, се намаля на 180 градуса.

Заливка:

В купа разбиваме яйцето (ако искате заливката да ви е по-дебела, се слагат 2 яйца), слагаме киселото мляко, брашното и около 1 с.л вода.

Разбиваме добре, да няма бучки от брашното (трябва да се получи гладка смес). Поливаме мусаката, когато картофите са готови и оставяме да се изпече до златисто.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Любимата ми традиционна мусака! Правя я често точно по този начин и вкъщи всички я обичат.
1
0