Ачма по родопски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
15/03/2016
"Приготвили сме ви тези уникални родопски бухти с плънка от кайма и картофи"
Приготвяне75 мин.
Готвене35 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 096
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята с водата и прясното мляко и към тях добавяме яйцето, солта, захарта, разтопеното масло и замесваме умерено твърдо тесто като постепенно добавяме брашното.

Оставяме го да отпочине и втаса за 35–40 минути. Разточваме тестото на кора с дебелина около 0.5-1 см.

В съд върху котлона запържваме в олиото предварително рендосаните картоф и лук, които сме изцедили от водата им.

Добавяме каймата и ситно нарязания магданоз и изпържваме добре. Сваляме плънката от котлона и оставяме да изстине.

Тази плънка разпределяме върху кората и я навиваме на руло. Разрязваме рулото на парчета, които усукваме на една страна и съединяваме краищата им.

Отгоре намазваме всяка ачма с разбито яйце и поръсваме със семена. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Екатерина Куминска
Много интересна рецепта, за пръв път чувам за подобни. Задължително ще са в менюто следващата седмица!
0
0