Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с ароматни подправки

Картофена яхния с ароматни подправки

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3542249
Картофена яхния с ароматни подправки
Снимка: Bistra Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • девесил - щипка
  • джоджен - щипка
  • сминдух - щипка
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета (зеленчукова)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на едро. Лукът и морковът се настъргват и задушават в олиото с малко вода.

След като поомекнат се добавят чушката, нарязана на дребни кубчета, и доматеното пюре с щипка захар. След 2-3 минути се добавят картофите и се долива вода.

Като заври водата се пуска кубчето бульон и се разбърква. Оставя се да ври. След 10-тина минути се слагат подправките и се оставя да ври, докато картофите са готови.

При необходимост се добавя още вода, а ако яхнията е прекалено водна се добавя малко брашно, размито с малко вода.

Поднася се с нарязан на дребно магданоз (магданозът може да се сложи и по време на готвенето).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: