Боб в гювеч

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Боб в гювеч
Снимка: Натали Тихова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Да си припомним вкуса на детството"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 4 - 5 стръка или 1 глава стар
  • чушки - 1 бр. (може и суха)
  • домати - 1 бр. настърган или доматен сос
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно
  • олио
  • магданоз
  • джоджен
  • целина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си боба за 20 минути, изцеждаме и измиваме. Слагаме в гювеча и добавяме всичко, но без червения пипер, брашното и олиото.

Наливаме вода 3-4 пръста над боба. Слагаме във фурната и я загряваме на 180-200 градуса. Печем до готовност.

Запържваме си в тиган пипера и брашното и изсипваме в гювеча, връщаме във изключената вече фурна за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Аз обичам да има и малко домашна чубрица
18.03.2016 10:43
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
най българската гозба е боба с нарязан пресен джоджен е вкусотия
18.03.2016 08:34
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Боб, сготвен в глинен съд е много вкусен!
17.03.2016 18:54