Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с тиквени блатове

Солена торта с тиквени блатове

GabrielaGabriela
Новак
3514358
Солена торта с тиквени блатове
Снимка: Gabriela
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Някой ще ни даде ли са изядем и неговото парче солена торта с блат от тиквички?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. по - големи
  • домати - 4 бр. по - големи
  • сол - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • кашкавал - 300 г
  • нарязано филе - 300 г
  • царевица - 1 консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма и дълбока купа настъргваме тиквичките. Слагаме ги в гевгир и прибавяме 1 с.л. сол и разбъркваме.

Нарязваме и доматите на кръгчета.

Отново в дълбока купа разбъркваме заквасената сметана, крема сиренето, настъргваме чесъна и разбъркваме.

Преместваме настърганите тиквички в купа и добавяме ситно нарязан копър, две щипки черен пипер и 2 бр. яйца. Хубаво разбъркваме, докато се разбият хубаво яйцата. Слагаме 5 с.л. брашно и отново разбъркваме добре.

В тиган загряваме олио и от направена тиквена смес правим палачинка и запържваме добре и от двете страни така, докато тя свърши.

С готовите палачинки /блатове/ започваме да сглобяваме тортата. В подходяща чиния слагаме един блат и го намазваме с млечния крем, гарнираме с домат, кашкавал, филе и царевица. Повтаряме до свършване на продуктите. Последният блат задължително трябва да завърши намазан с млечен крем.

Украсяваме с домат и краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: