Сладурски хлебчета

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
21/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • масло - 1/2 ч.ч.разтопено
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • есенция - 3 капки лимонова
  • брашно - 300 - 400 г
  • хранителна боя - синя и лилава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, маслото, захарта, лимоновата есенция и маята се разбъркват хубаво, постепенно се прибавя брашното и щипка сол.

Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса за около 30 минути.

След като е готово тестото го разделяме на равни части (оставяме и две малки късчета, едното ще оцветим с лилава, другото със синя боя).

В намаслена тавичка слагаме оформените малки хлебчета и ги украсяваме с цветното тесто.

Печем на 180-200 градуса за 20-30 минути. Изваждаме, мажем с разтопено масло и покриваме с хавлиена кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар