Сладки гевреци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сладки гевреци
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"С хрупкава коричка отвън, мекички отвътре и поръсени с много сусам - какво да иска човек повече?"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 ч.ч.
  • мая - 1 ½ пакетче (прясна)
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 200 мл, топла
  • прясно мляко - 220 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - ½ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд изсипваме водата и млякото. Към тях прибавяме захарта и маята. С ръка размиваме маята и изчакваме да шупне.

Добавяме олиото, солта и белтъка на яйцето. С помощта на брашното замесваме умерено твърдо тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да втаса за 30 минути.

След като тестото втаса върху плоскост, поръсена с брашно, изваждаме тестото и го месим отново за малко.

Разделяме тестото на топки, от които точим фитили. Всеки фитил усукваме на една страна и съединяваме двата му края.

Слагаме гевреците в тава, застлана с намазнена хартия за печене. Така приготвените гевреци намазваме с разбит жълтък с малко мазнина и поръсваме със сусам.

Оставяме ги да втасат за 1 час. Печем гевреците в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#224679
Потребител#224679
Пробвах ги. Получиха се много добре.
08.01.2019 22:23
1