Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Многолистна вита баница

Многолистна вита баница

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Многолистна вита баница
Снимка: Потребител#167180
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Баница та дрънка! Непременно я опитайте!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • мазнина - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • За плънката
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 350 г
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от посочените продукти за тестото, без жълтъка. Разделяме на 9 равни топчета.

Всяко топче разточвам на питка около 12 см, намазвам с мазнина, отгоре слагам друга питка, пак мазнина, отгоре още една питка.

Всички тези три питки разточвам една върху друга на една голяма тънка кора. Слагам от плънката и навивам на руло.

С останалите топчета се прави същото, слепват се три по три, като между тях се слага мазнина, най-горната питка не се маже, после заедно се разточват, слага се плънка и се навиват.

Намажете витата баница с жълтък с 2 с.л. олио. Пече се до хубав цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиана
Илиана
Ще про вам, да напрвя със ябълки и канела, дали ще стане щтрудел?
28.05.2016 13:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#171172
Потребител#171172
250 г мазнина в тестото ли се слага или е за намазване на питките? И каква да бъде - олио?!?
24.05.2016 17:53
2
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много апетитно изглежда баницата. Ще я пробвам.
22.03.2016 12:14
1
1
Покажи всички подкоментари