Загърнат агнешки кебап

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
22/03/2016
"Позволете ни да ви представим това кулинарно произведение на изкуството, сготвено от нашата приятелка Севда. И не се бутайте - няма да го споделим с никого!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 335
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера сгорещяваме олио и в него запържваме нарязаното на малки кубчета агнешко, прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън и черен пипер, пържим до омекване на месото. Добавяме доматеното пюре и вода, колкото да покрие продуктите.

Задушаваме за 30 минути на среден огън. Прибавяме почистените и нарязани чушки, следвани от доматите и оставяме да къкри, докато остане на мазнина.

Нарязваме почистените и обелени патладжани и тиквичката по дължина, на резени с дебелина до 3 мм. Посоляваме ги и ги намазваме с олио. Запичаме зеленчуците на грил или тефлонов тиган до омекване.

Нарязваме морковите и картофите на кубчета. Запържваме ги последователно, като започнем с морковите, добавяме картофите и посоляваме и задушаваме за кратко.

Готовите тиквички и патладжани редим в овален куполовиден съд, като ги редуваме и оставяме краищата им да висят извън стените на съда, застиламе дъното на съда с останалите зеленчуци. Върху тях изсипваме месото и отгоре прибавяме картофите с морковите.

Завиваме ястието стегнато с висящите краища на патладжаните и тиквичките. Много внимателно поставяме отгоре тава за печене и обръщаме кебапа, като целим да запазим формата му. Покриваме го с настъргания кашкавал.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
27.03.2016 14:30
Ммм... това изглежда уникално! Имайки предвид,че наближава Гергьовден,защо пък да не разчупим традиционното му приготвяне... В най-скоро време ще бъде изпробвано ! Благодаря за интересната идея !
0
0