Патешки маншони с кисело зеле в гювеч

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
22/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 612
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патешки маншони - 10 бр.
  • кисело зеле - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патешки маншони запържваме в олиото, вадим ги и в същата мазнина слагаме ситно нарязания лук и почистеното от жилите и нарязано на ситно зеле, червения и черен пипер. Доливаме вода, така че да покрие зелето.

Задушаваме до омекване на зелето и прехвърляме половината от зелето в гювеча, нареждаме маншоните върху него и покриваме с другата половина. Доливаме около 200 мл вода.

Печем ястието в студена фурна на 200 градуса за 90 минути. Махаме капака и оставяме още малко, докато остане на мазнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар