Яхния червена леща с картофки

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
23/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 100
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Морковът и лукът се почистват, морковът се настъргва, лукът се реже на ситно.

В тенджера на тих огън наливаме 2-3 с.л. олио и малко масло (20-30 г), след като се разтопи маслото сипваме картофите, разбъркваме да се задушат за 3-4 минути.

След това прибавяме моркова, лука и чесъна. Разбъркваме още 3-4 минути и прибавяме измитата леща, отново разбъркваме и прибавяме подправките (сол, магданоз на ситно, червен пипер, щипка чубрица).

Слагаме 2 лъжици брашно, разбъркваме, сипваме и доматеното пюре и заливаме с врящата вода. Разбъркваме и оставяме да ври за около 20 минути на тих огън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Наталия Петрова
Винаги слагам картофи или булгур в лещата иначе след половин час съм гладна :)) а и децата така я харесват повече ;)
1
0
Гергана  Георгиева
До сега не бях комбинирала леща с картофи,но установих,че става :-)
0
0