Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай с канела

Ябълков пай с канела

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Ябълков пай с канела
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 5
24/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 с.л. ледено студена
  • брашно - 400 - 500 г
  • За пълнежа
  • ябълки - 10 - 12 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, оставя се в хладилника за 15 минути.

През това време се приготвя плънката, като ябълките се белят и почистват, режат се на парченца и се задушават в маслото. Добавя се захарта и канелата. От тестото се отделя 1/3 за решетката.

По-голямото парче тесто се разточва на тънка кора и се поставя във форма за пай. Надупчва се на няколко места с вилица. Изсипва се плънката.

Отгоре се подрежда решетката от останалото тесто. Пече се 30-35 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Много добре е оформен, прекрасна решетка. Браво!
23.10.2016 17:32
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Харесва ми как се получава така на решетка.Интересно е
25.03.2016 10:34
1