Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с шамфъстък

Пилешки бутчета с шамфъстък

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки бутчета с шамфъстък
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С хрупкава коричка и сочна сърцевина - уникални пилешки бутчета, каквито не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. долни бутчета
  • яйца - 2 бр.
  • шамфъстък - 100 г (суров, без черупки)
  • галета - 4 с.л.
  • мащерка - суха 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1/2 ч.л. сух
  • чесън - 1/2 ч.л. сух
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • зехтин
  • за соса
  • кисело мляко - 180 г цедено
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете краищата на бутчетата (хрущялите). Сварете ги за около 15 мин. във вода с мащерка.

Смелете шамфъстъка. Прибавете галетата, нарязания магданоз, червения пипер, чесъна и лука и овкусете със сол черен пипер. Разбийте яйцата.

Овалвайте бутчетата първо в брашно, после в яйцата и накрая в сместа с шамфъстък. Подредете бутчетата в тава, застлана с хартия за печене и ги поръсете със зехтин.

Печете в загрята фурна на 180 C за 20-25 мин.

Поднесете със соса от смесените цедено кисело мляко, горчицата, меда и солта.

Пилешките бутчета с шамфъстък са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Страхотно решение за борбата ми с разни полуфабрикати,готови,полу-готовите крилца,пици,картофки и т.н. Благодаря !
26.03.2016 14:34