Пухкава питка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
26/03/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 915
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода, добавете захарта и 2 с.л. брашно, оставете за 5 минути да шупне. Пресейте брашното, направете кладенче и сипете шупналата мая.

Добавете яйцата, солта двата вида мляко и олиото. Замесете меко тесто и оставете да втаса за 15 минути.

Втасалото тесто разделете на равни части. Всяка част оформете на топче, разточете на кора, намажете с олио и навийте на рулце, вържете рулцето на възелче.

Редете възелчетата в намаслена тава, оставете оформената пита да втаса, намажете с жълтък и печете на 180 градуса за 40-45 минути.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
21.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар