Пица с фета и прошуто

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
28/03/2016
"Класическа комбинация за Италианска пица, която никога няма да ви изневери. А и тестото е уникално!"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото е универсално италианско тесто за пица по рецепта на Роси Трифонова. В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно.

Отделно пресейте заедно брашното и солта. Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте. Прибавете зехтина и замесете меко тесто.

Оставете на топло да втаса за около час. Според вкуса разточете на тънка или по-дебела кора. Отгоре намажете с доматен сок и равномерно поръсете със сирене фета или друго по ваш избор.

Запечете на 190 градуса за около 15 мин. Последните 5 минути добавете щедро слайсове прошуто и пресен босилек и върнете за още 5 до 10 минути. Това ще се превърне в любима пица не само на вашите деца, но и на мъжкото съсловие!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар