Агнес

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
28/03/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции7-8 порции
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 629
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • белтъци - 4 бр.
  • масло - 150 г разтопено, краве
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. захар
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1/2 пакетче /8 г/
  • лимонова кора - на един лимон, настъргана
  • За глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • есенция - капки ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме белтъците и захарта на пухкав сняг. След което добавяме маслото, орехите, брашното с бакпулвера и лимоновата кора.

С дървена лъжица объркваме добре с движения отдолу нагоре. Изсипваме сместа в намаслена и посипана с брашно тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса /около 15 - 20 минути/.

Разбиваме жълтъците с пудрата захар и есенцията, и с получения крем покриваме готовия блат /леко поизстинал, не е нужно да е напълно/.

След което го връщаме във фурната, включена на 50 - 60 градуса , докато глазурата се поизсуши. Щом е готов, го оставяме да се охлади, след което го нарязваме внимателно на ромбчета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от медията