Пилешко със зеленчуци на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
09/12/2019
"Сачът придава на ястията неповторим вкус и аромат, истинска наслада за сетивата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 752
  • Преглеждания за месеца447
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сачове

Начин на приготвяне

Сачът се загрява предварително на котлон или жарава. Месото от пилешки гърди се нарязва на кубчета. Чушките се изтърбушват и се нарязват на колелца. Морковите се почистват добре и се нарязват на дълги пръчици. Главите лук се обелват и се нарязват на филийки. Доматите се обелват и се нарязват на ладии.

Дъното на сача се покрива с тънък слой мазнина. Слагат се пилешките късчета и се изпържват леко от двете страни, слага се сол, един по един се слагат останалите продукти. Сачът с пилешко може да се поръси с 1 - 2 с. л. вода за да се задуши леко.

Когато месото е готово, сачът се изважда настрани.

Сервира се на масата и всеки си взема от ястието Пилешко със зеленчуци на сач.

Комплект от дървена дъска елипса с шиш 40 cм + солница-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от дървена дъска елипса с шиш 40 cм + солница
40.00 лв.
34.00 лв.
Виж ››

Поглезете гостите с изискано поднесено барбекю, за което ще ви помогне комплектът от дървена дъска, шиш и солница. Напълно автентичен вид, а и вкус на ястието, което ще донесе уют на трапезата.

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivo
Ivo
04.10.2016 15:16
На сач ястията стават перфектно !
0
0
иванка
иванка
30.04.2012 01:55
уникално е супер
0
0