Богат овчарски пай

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bgГотвач278565951
29/03/2016
"Традиционен овчарски пай, в който не сме жалили продукти и сме вложили много любов - вярваме, че ще ви хареса "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 145
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си приготвям нещата. Сварявам картофите. Настъргвам морковите, чушките нарязвам на тънки лентички, лука на дребни кубчета.

Почиствам гъбите и ги нарязвам на едри парчета. В тиган запържвам гъбите, накрая посолявам на вкус. В друг тиган запържвам каймата, щом стане на зрънца добавям лука, после морковите и чушките, разбърквам.

След като се е позапържил и лукът, добавям и гъбите, разбърквам и изключвам котлона. Овкусявам с чубрица и черен пипер на вкус. Слагам сместа в тавичка, подходяща за печене във фурна.

Сварените картофи обелвам и намачквам хубаво, добавям маслото, сол на вкус.

С пош и накрайник шприцовам розички от картофеното пюре върху сместа от каймата. Пека до лек и приятен загар по върховете на розичките. Сервирам с гарнитура по избор - краставица и домат!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар