Пълнени чушки с боб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнени чушки с боб6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Бъдни вечер е невъзможна, ако на масата не са сложени пълнени чушки с боб!"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 броя сушени или пресни пиперки
  • боб - около 250 г
  • лук - 1 кг
  • сминдух
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин - около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода, а на следващия ден го сварете с малко сол и мазнина до готовност.

В дълбок съд загрейте мазнината. Използвайте колкото е необходимо, за да се запържи килограмът лук, който предварително е накълцан.

Щом лукът омекне, сипете отцедения сварен боб и овкусете плънката със сминдух, джоджен, чубрица, червен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте добре и отнемете от котлона.

Напълнете чушките с бобената смес и ги подредете пълнените чушки с боб в намазнена тава.

Сложете пълнените чушки с боб да се изпекат до готовност в умерена фурна.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнени пиперки с боб или пълнени сушени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
Всяка година като съм на пост, правя тази рецепта поне 2-3 пъти. Лукът е ок, той като се запържи става малко, а и като изберете по-големи чушки е екстра
28.03.2023 13:02
1
Анонимен
Анонимен
Килограм лук? Не ли малко множко. Не правиш лучник
24.12.2022 18:16
1
Анонимен
Анонимен
Килограм лук???
23.12.2022 17:23
2
Анонимен
Анонимен
Както са сухи ли се пълнят чушките?
22.12.2022 08:43
1
Анонимен
Анонимен
Аз слагам още нарязани или накълцани орехи в боба когато е готов и пълня чушките, супер вкусно е
16.12.2022 19:27
Анонимен
Анонимен
Слага ли се вода в тавата при печене? Не ми е ясно докрай.
06.10.2022 22:06
1
касметчо.
касметчо.
страхотна рецепта да ьдеш само пълнени чушки на бъдни вечер.живи здрави и касмет с чушки.
23.12.2017 20:14
2
1
Покажи всички подкоментари
Потребител genkovska
Потребител genkovska
Не е ли доста кг лук за тази рецепта?
14.12.2017 18:29
16
1
Вальо
Вальо
Много добра рецепта!
Баба ми я правеше едно време.Ех години, години ! .. ;)
26.10.2016 12:37
5
4
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Това е любима моя рецепта, вкуса на червената чушка със боба заедно пасват страхотно.
30.05.2016 00:58
4
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Много рядко ги правим и аз не знам защо, а свършват рекордно бързо...много хубава рецепта
09.05.2016 20:20
3
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотища, както биха казали братушките, а днес е Денят на Победата, а също Денят на Европа. Отбелязвам го в сайт, свързан с яденето. Мисля, че може.
09.05.2016 17:44
7
9