Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладката вода с една лъжица захар и се оставя да втаса. Замесва се меко тесто с останалите продукти, без какаото и боровинките.
Оставя се да втаса на топло 50 минути, после се отделя топче тесто като портокал и се замесва с какаото, размито с 4 с. л. вода.
Тестото се разделя на две части. Едната се оформя на фитил. От оцветеното с какао тесто също се прави фитил, двата се усукват и поставят в намазнена форма.
Втората половина тесто също се оформя на фитили и всеки се връзва на възел. Отгоре се забожда по една суха боровинка. Оставят се за второ втасване още 20 минути.
После се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята умерена фурна на 170 градуса за 35-40 минути. Изваждат се и се покриват с кърпа. Вкусно и шарено!
Коментари