Начин на приготвяне
Нарязваме си кашкавалени пръчици според броя кебапчета, колкото ще правим. В случая 3 бр., 0.5 см от всички страни, а на дължина трябва да са по-къси от кебапчета с около 1.5 см. от всяка страна.
Каймата разделяме на 3 равни части. Взимаме едната част и оформям малък правоъгълник, слагам кашкавалената пръчица и навивам на руло.
Добре скривам кашкавала, така че при пържене да не излезе. Другите две по същият начин. Овалвам в брашно и подреждам в чиния.
В друга чиния разбърквам яйцето. Загрявам тиган с олио. Хубаво потапям от всички страни кебапчето и пържа на ниска степен от всички страни до златисто. Изваждам върху хартия.
Краставицата нарязвам на кръгчета с лек наклон, подреждам в полукръг и по средата слагам лютеница.
Коментари