Сарми от лапад

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
898
553
461
3
01/04/2016
"Пролетни изкушения за сръчни кулинари - сарми от лапад "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 006
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Сложете ориза и три чаши вода в тенджера и сложете да заври. Когато оризът поеме течността, свалете от котлона и оставете да изстине.

В тиган сложете олиото и запържете почистения и нарязан на дребно лук, прибавете каймата и запържете до златисто. Свалете от котлона прибавете ориза, нарязан магданоз и овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Разбъркайте добре.

Измийте и почистете лапад от дръжките. Оформете сарми, като сложите по една супена лъжица от плънката в единия край, загърнете страните на листото и навиете на руло.

Така направените сарми подредете в тава на един ред и залейте с топла вода - толкова, че почти да ги покрива. Печете на 180 градуса за около 40 минути.

В купа разбийте киселото мляко и яйцето, овкусете със сол и черен пипер и при непрекъснато бъркане добавете от бульона, образувал се при печенето, после залейте сармите със соса и върнете във фурната за още 5 минути.

Сервирайте с нарязан магданоз и лъжица кисело мляко.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Христов
Само да намеря лапад и ще ги опита
0
0
Гергана  Георгиева
Невероятни са,аз слагам и малко домати в плънката
0
0
Илияна Димова
харесвам идеята
0
0
Илияна Димова
Много хубава рецепта , вкусно и с апетитен сос
1
0