Сарми от лапад

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Сарми от лапад6 / 6
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8
"Пролетни изкушения за сръчни кулинари - сарми от лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 20 - 25 бр. по - големи листа
  • За пълнежа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 250 - 300 г от свинско
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • магданоз
  • За соса
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза и три чаши вода в тенджера и сложете да заври. Когато оризът поеме течността, свалете от котлона и оставете да изстине.

В тиган сложете олиото и запържете почистения и нарязан на дребно лук, прибавете каймата и запържете до златисто. Свалете от котлона прибавете ориза, нарязан магданоз и овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Разбъркайте добре.

Измийте и почистете лапад от дръжките. Оформете сарми, като сложите по една супена лъжица от плънката в единия край, загърнете страните на листото и навиете на руло.

Така направените сарми подредете в тава на един ред и залейте с топла вода - толкова, че почти да ги покрива. Печете на 180 градуса за около 40 минути.

В купа разбийте киселото мляко и яйцето, овкусете със сол и черен пипер и при непрекъснато бъркане добавете от бульона, образувал се при печенето, после залейте сармите със соса и върнете във фурната за още 5 минути.

Сервирайте с нарязан магданоз и лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Христов
Христо Христов
Само да намеря лапад и ще ги опита
15.04.2016 21:11
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Невероятни са,аз слагам и малко домати в плънката
02.04.2016 10:04
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава рецепта , вкусно и с апетитен сос
02.04.2016 09:42
1