Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура. Подправете пържолите със сол и черен пипер. Запържете ги за кратко в зехтина за около 5 мин. от всяка страна (или в зависимост от дебелината, ако са тънки - за 3 мин.).
Отстранете ги от тигана и ги поставете в предварително загрята фурна и запечете на 180 градуса от 6 до 10 мин. Извадете при готовност от фурната, покрийте с фолио и оставете месото да почине 10 мин.
Междувременно направете соса. Нарежете лука шалот на дребно и го запържете в тигана със зехтина от пържолите. Пържете около минута и прибавете балсамовия оцет, пилешкия бульон и мащерката.
Гответе соса на котлона около 7 мин., като разбърквате от време на време. Отстранете тигана от котлона и добавете маслото в соса. Разбърквайте, докато се разтопи маслото и се поеме от соса.
Изсипете соса върху пържолите и сервирайте с паста или гарнитура по желание.