Печен заек с вино

02/04/2016
"Знаете ли как да приготвите сочен и крехък заек, който направо се топи в устата? Ами като го изпечете във вино, разбира се "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 994
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит заек сложете в тавичка и залейте с оцета и бялото вино. Оставете го така за около час. Извадете го и го отцедете.

Накълцайте и смесете скилидките чесън с розмарина, дафиновия лист и червеното вино и сложете заека в тази смес за около 3 часа, за да се маринова.

Извадете заека от маринатата и го изпържете в половината мазнина.

Обелете картофите и морковите и ги нарежете на подходящи парчета. Нарежете свинските гърди на кубчета, а розмарина и дафиновия лист - на едро. Добавете морковите и картофите и запържете, посолете и поръсете с млян черен пипер. Долейте останалата мазнина.

Сложете отново заека в мазнината, изпържете го още малко, посолете и прибавете маринатата и го оставете да заври. Наредете зеленчуците и свинските гърди, след което го задушавайте под капак около 2 часа на бавен огън.

Кипнете 500 мл подсолена вода. Махнете от огъня и и при непрекъснато бъркане сипете царевичното брашно. Варете до сгъстяване. Оставете да изстине, нарежете на кубчета и поднесете като гарнитура към заека, поляти със сос.

Гарнирайте с парченца лимон.

Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
15.98 лв.
Виж ››

Какво ви душа иска, това може да сготвите в новата си правоъгълна тава. С удобни размери и емайлирано покритие, което не абсорбира миризмите от храните. Тавата има свежа декорация и се почиства лесно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:38
хубаво е че е задушено иначе ще стане сухо.
0
0
Илияна Димова
Става много крехко , като се готви в съд с капак
1
0
Гергана  Георгиева
Вкусно и апетитно изглежда,на заешкото му трябва доста време да се задушава,за да стане крехко
1
0