Сарми от лапад с ориз и кайма

СоняСоня
Чирак
52
5
04/04/2016
"И сега специално за всички, които са си набрали лапад - вижте как от пресен лапад да си направите вкусни сарми "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 576
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо попарвам лапада, за да може да се свият по-добре сармите.

Нарязвам лука на ситно и го запържвам, след това прибавям каймата. Като стане вече на парченца прибавям и ориза.

Изключвам котлона и подправям плънката със солта, червения пипер, черния пипер, копъра и чубрицата.

С плънката завивам сармите, редя ги в тенджера, заливам ги с вода така че да се покрият. Варим до готовност. Сервират се с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 12:24
Листата ми се поразкъсаха, но е много вкусно и подходящо за сезона ястие.
0
0