Картофи по датски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Картофи по датски1 / 2
08/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Интересна комбинация е тази рецепта за Картофи по датски, вижте защо, ето тук"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг дребни
  • мазнина - 5 с.л.
  • захар - 1 - 2 с.л. пудра
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 1 ч.л. настъргано
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
  • кашкавал - настърган, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода картофите и ги обелете. Сгорещете в тиган мазнината заедно със захарта и пуснете картофите да се пържат, докато захарта се карамелизира.

Поръсете със сол и настъргано индийско орехче. По желание поднесете картофите по датски с накълцан магданоз и кашкавал, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тоня
Тоня
не съм готвила картофи по този начин, но съм ги яла и знам че са страхотни :)Обикновено ги комбинират със свинско месо на фурна ... само като се сетя и започвам да слюноотделям :)))
30.08.2012 18:47
1
Покажи всички подкоментари
деница
деница
Много е хубаво.
17.09.2011 13:53
1