Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фасул по сватбарски

Фасул по сватбарски

тинтин
Новак
36821
Фасул по сватбарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Правите ли традиционна сватба, трябва да приготвите и традиционна чорба от фасул по сватбарски"

Необходими Продукти

  • боб - 400 гр.
  • лук - 200 гр.
  • олио - 100 мл.
  • люти чушки - 2 - 3 броя
  • пипер - 200 гр. печен
  • ориз - 50 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • домати - 250 гр. червени
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта фасул се вари 15-20 минути, отцежда се, залива се отново със студена вода и се вари до омекване заедно с част от лука, част от олиото и препечените люти чушки.

Прибавя се оризът, а малко по-късно и печения пипер нарязан, останалия лук, нарязан на ситно и задушен в останалата част от олиото и малко вода заедно с червения пипер и ситно нарязаните червени домати.

Ястието се посолява, поръсва се със ситно нарязаните магданоз и джоджен и се вари още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: