Кюфтета по унгарски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Кюфтета по унгарски2 / 2
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Хем пържени, хем пълнени и толкова вкусни, че ще хапвате до преяждане"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • картофи - 3 бр.
  • спанак - 500 г или лапад
  • масло - 50 г
  • сметана - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата, ситно нарязаният лук, настърганите картофи, яйцата, черният пипер, магданозът и солта се омесват и се приготвят кюфтета.

Спанакът се задушава в малко подсолена вода, след което се смила, прибавя се маслото, сол и черен пипер и се слага на слаб огън да се сгъсти, като се бърка непрекъснато.

Кюфтетата се оформят на топки и се изпържват в сгорещена мазнина. Когато кюфтетата изстинат се издълбават и се пълнят със спаначеното пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: