Пилешки пържолки с карамелизиран лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
07/04/2016
"Майсторско изпълнение, което е наслада за всички сетива "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 133
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешките пържолки. В купа смесете зехтина със сока на лимона, черен пипер, сол, риган, мед и вино. Сложете месото в тавичка, залейте го с получената смес и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до готовност.

През това време направете карамелизирания лук. Почистете и нарежете лука на полумесеци. Загрейте зехтина в тиган на котлона и сложете лука. Запържете до златисто, като периодично разбърквате.

Прибавете захарта, разбъркайте отново и оставете да се карамелизира, накрая добавете сол и балсамов оцет и разбъркайте.

Гответе още няколко минути и махнете от котлона. При поднасяне сложете от карамелизирания лук, отгоре пилешката пържолка и поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар