Вкусни сарми с бял сос

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bg
Готвач
278
565
95
1
08/04/2016
"Щом казваме, че са вкусни, значи са най-вкусните сарми с бял сос, които може да опитате "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 819
  • Преглеждания за месеца2690
  • Преглеждания за седмицата108
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам каймата с ориза. Запържвам хубаво, докато каймата се раздели на зрънца. Зелето трябва да е сорт кьосе, нашето българско зеле.

Отделям листата от зелките, изрязвам дебелата жилка от всяко листо, но не да се образува дупка. Ако са много големи листата, разделям ги на две. Слагам от плънката и завивам, като краищата прибирам навътре.

На дъното на тенджера слагам зелеви листа. Върху тях подреждам навитите сарми. Отгоре слагам чиния, за да ги притисне и наливам вода. Варя на бавен огън. От време на време доливам вода, тъй като ще ни трябва чорбата за соса.

След като сармите са сварени, прецеждам чорбата. В купа разбърквам яйцата, киселото мляко и брашното, разбърквам до гладка хомогенна смес.

Чорбата трябва да е около 1.5 л, наливам около 50 мл олио и изсипвам яйчено-млечната смес. Варя на бавен огън без да завира до сгъстяване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много вкусна рецепта,въпреки че сезона им отминава, остават си вкусни
4
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
10.04.2016 14:12
Благодаря! Всеки който е опитал от сармичките, много ги е харесал! Любими са ми!
3
0