Икономична плодова пита

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
13/04/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме кората на филиите и ги оформяме съобразно големината и формата на тавичката, в която ще се пече питата. Напръскваме ги с по няколко капки прясно мляко, изпържваме ги бързо само от едната страна в загрято олио и ги нареждаме с неизпържената страна надолу в тавичката, намазана с олио.

Върху тях разстиламе на равномерен пласт ябълките, предварително почистени, настъргани и леко изстискани, смесени с галетата и стафидите. Отгоре поръсваме с малко захар.

В дълбок съд слагаме брашното, пресято с бакпулвера, леко разтопеното масло, яйцето, останалото мляко и останалата захар и разбиваме, докато започнат да се образуват мехури. Получената смес изливаме върху ябълките.

Печем сладкиша около 1 час в умерена фурна, оставяме да изстине и поръсваме с пудра захар и канела. Вместо с ябълки може да приготвим сладкиша с кайсии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар