Телешки стек аламинут

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
11/04/2016
"Според учени на въпроса Как предпочитате телешкия стек - реър, мидиум или добре изпечен, преобладаващите отговори са били Дааааа "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 366
  • Преглеждания за месеца711
  • Преглеждания за седмицата228
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешки стек - 4 бр., от младо теле
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме много добре оформените филета, на които сме махнали всички жили, от двете страни, най-добре е да го направим през стреч фолио, за да не разкъсваме месото, а само да го направим тънко.

Загряваме грил тигана и поставяме овкусените със сол и черен пипер и намазани с олио стекове да се пекат.

Печем от двете страни 5-6 минути.

Поднасяме с гарнитура по желание.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Валентин Миранов
Страшно вкусно е, аз съм го приготвял!
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 16:37
гледах подобно нещо в Мама готви по-добре, но не остава ли жилаво месото?
21
2