Ориз с гъби и зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
13/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 123
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза под течаща вода и го отцеждаме.

В дълбок съд загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, морков, домат, гъби, чушки и чесън.

Добавяме ориза и разбъркваме докато стане стъклен. Овкусяваме със сол, черен пипер и къри.

Доливаме 700 мл топла вода и сипваме ориза в тава. Поръсваме с наситнените копър и магданоз и разбъркваме.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Tanya
Tanya
09.03.2019 12:37
Превъзходно ястие!
0
0