Реване с лимонов аромат

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
12/04/2016
"Класически десерт със свеж аромат на цитрус."
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 047
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Яйцата се разбиват със захарта докато побелеят, добавя се олиото, грисът и пресятото брашно с бакпулвера.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 15-20 минути. Сиропът се приготвя, като се смесят захарта и водата в тенджерка, оставя се да заври, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона.

Охладеното реване се залива със сиропа. Белтъкът за украсата се разбива с щипка сол, след като започне да стяга се добавя 1 с. л. захар, бие се докато започне да образува твърди и лъскави връхчета.

Реването се нарязва на парчета, в средата на всяко парче се шприцова от белтъка и се забожда шоколадова монетка за разкош.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар