Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с прясно зеле

Свински пържоли с прясно зеле

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Свински пържоли с прясно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4- 5
"Всички сме хапвали пържоли с кисело зеле, но уверяваме ви, че и така са доста вкусни"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 голяма зелка
  • пържоли - 4 - 5 вратни
  • олио
  • оцет
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • вода - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се натъкват хубаво със сол и черен пипер. Зелето се нарязва на дребно и се слага в голяма тава, претрива се с малко сол.

Добавят му се оцет и олио като за салата. Тавата се слага на котлона, да се задуши зелето, като постоянно се разбърква.

Когато зелето е вече меко, се слагат 1 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер, разбърква се отново.

Пържолите се нареждат върху зелето и в тавата се налива водата. Всичко се вече до готовност в загрята фурна на 200 градуса.

Към зелето също може да се добави малко черен пипер заедно с брашното и червения пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз го правя така,но вместо оцет слагам пресни домати
15.04.2016 18:53
1
1
Покажи всички подкоментари