Торта с круши

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Торта с круши1 / 2
23/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • круши - 5 бр.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме омекналото масло с една чаша пудра захар и постепенно прибавяме 2-те яйца, брашното, бакпулвера, ванилията и настърганата кора на лимона.

Разбиваме добре тестото и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма, като леко повдигаме краищата. Печем в умерена фурна до порозовяване.

Вадим от фурната и покриваме тестото с тънки резени круши във формата на ветрило.

Покриваме крушите със гъст сняг от разбитите с останалата пудра захар белтъци и връщаме във фурната. Запичаме докато белтъкът порозовее, охлаждаме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: