Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца със зелен лук по селски

Бъркани яйца със зелен лук по селски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Бъркани яйца със зелен лук по селски
Снимка: Zeus
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Взимате хляб и идвате - знаете за каква вкусна селска гозба говорим"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 250 г
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - няколко стръка
  • черен пипер - на вкус
  • лют пипер - люспи на вкус
  • зехтин - 3 с.л. (олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа, добавете и натрошеното сирене, разбъркайте. Почистете двата вида лук. Кромида нарежете на полумесеци, а пресния лук на дребно.

Загрейте зехтина в тиган на котлона, сложете кромид лука и запържете за кратко. Добавете пресния лук и пържете до златисто.

Накрая добавете разбитите яйца и разбъркайте. Бъркайте и гответе до готовност на яйцата няколко минути. Поръсете с черен пипер и люспи лют пипер.

Поднесете бърканите яйца така както са в тигана с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: