Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай с лимон

Ябълков пай с лимон

Ябълков пай с лимон
Снимка: Ралица Георгиева
1 / 2
23/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 120 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • лимони - 1 бр./ лимонов сок и стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се слага в купа, към него се прибавя маслото, едното яйце и 75 г от захарта. Всички продукти се разбъркват до получаване на тесто. Полученото тесто се разделя на две части. Всяка една част се увива в найлоново фолио и леко се притиска, за да се получи кръгче.

В отделна купа се нарязват ябълките на тънки резенчета и към тях се прибавя малко лимонов сок, 45 г от захарта, канела и лимонови стърготини. Всичко се разбърква.

След това едната част от тестото се разточва, слага се на дъното на една намазана с масло чиния и се отрязва отстрани стърчащото. Отгоре се слагат ябълките и след това-другата част на тестото.

Полученият пай се притиска отстрани с вилица. За завършек паят се намазва с един жълтък и се поръсва с малко захар, за да придобие златист цвят.

Слага се да се пече на 160 градуса и когато придобие желаният загар се изважда. Паят се оставя на стайна температура, за да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусен сладкиш,ароматен и приятен
23.04.2016 12:53
1
Покажи всички подкоментари