Моята торта от палачинки

23/04/2016
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1904142473
"Торта за душата или ... за бирата "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата и към тях се добавя млякото с 1 лъжичка сода в него. Разбърква се добре и се наливат около 2 водни чаши вода, накрая се слага брашното.

Ако сместа е много гъста се налива още вода. Докато се пържи първата палачинка се смесват другото мляко заедно с майонезата и лимоновия сок. Това е сосът, с който ще се маже всяка една от палачинките.

Когато първата палачинка е готова се изважда в чинията за тортата и докато втората се пържи, първата се маже със соса и се натрошава малко от сиренето.

Изважда се следващата палачинка и се слага върху вече натрошеното сирене. Отново се намазва със сос и се слагат маслини, нарязани в произволни форми. На следващата палачинка се слага тънко нарязан колбас и отново се затиска с друга, вече готова палачинка.

След това следва блат с царевица и така блатовете се редуват докато не свършат продуктите за плънката и сместа за палачинките. Последната, най-горна палачинка се намазва със соса и се подреждат по няколко парченца от всеки продукт, който присъства в плънката.

Готовата торта изстива около 15 минути на стайна температура, а след това се слага за около 3 часа в хладилник. Най-добре се поднася със студена биричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Хубава визия, богата плънка, чудесна вкуснотийка!
1
0
Pressy
Pressy
23.04.2016 16:11
Апетитно изглежда ! Правя подобна ,но с други продукти. Тази идея също ми харесва,ще се изпробва !
1
0
Биляна Владова
това е хубавото, че позволява импровизации
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв