Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен толстолоб с царевично брашно

Пържен толстолоб с царевично брашно

СоняСоня
Чирак
5231847
Пържен толстолоб с царевично брашно
Снимка: Ivalina Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Толстолобът е най-вкусен, когато е изпържен до получаване на хрупкава коричка, а това е лесно с тази панировка"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 3 - 4 кг
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и я измиваме, след това я режем на шайби и я оставяме за около 1 час във вода, да се изкисне хубаво, за да няма кръв.

Изсипваме олиото в тиган, докато се нагрее хубаво, а през това време осоляваме рибата, която сме я извадили от водата и сме я оставили да се изцеди хубаво.

Овалва ме в царевичното брашно и пържим толстолоба до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: