Начин на приготвяне
Овкусете пържолките със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете пържолките в зехтина за около 2 минути от всяка страна.
Извадете пържолките, покрийте и ги дръжте топли. Междувременно добавете в същия тиган още 1 с.л. зехтин. Добавете гъбите, нарязани предварително на слайсове, и лука на полумесеци и сотирайте около 5 минути.
Поръсете гъбите и лука с брашното и пържете 1 минута. Добавете бульона и разбъркайте хубаво, за да свалите всички вкусни късчета от дъното.
Гответе около 3 минути докато сосът се посгъсти. Върнете пържолките в тигана в соса и гответе още около 15 мин. или докато сосът се редуцира наполовина.
Бързите пържолки в гъбено-лучен грейви сос са готови.
Ако рецептата ти допада, опитай и този гъбен сос за пържоли или си направи наистина вкусни вратни пържоли или научи как се правят добри маринати за пържоли.
Коментари