Начин на приготвяне
Пригответе си зеленчуците, като ги почистите и нарежете - картофите на жулиени, тиквичките и морковите - на лентички, гъбите и чушката - по диагонал, лука - на полумесеци, чесъна - на дребно.
Свинското месо нарежете на парчета, след това ги нарежете на ленти с приблизително еднаква големина.
Загрейте дълбок тиган на котлона, ако имате уок, ползвайте него. Сипете зехтина и включете котлона на силна мощност, изчакайте да се нагорещи добре и сложете месото. Запържете го като разбърквате до златисто.
Махнете месото, като оставите мазнината, сложете в тигана картофите и морковите, запържете ги и гответе няколко минути, добавете чесъна и кромид лук.
Разбъркайте и пържете още няколко минути, сложете чушката, гъбите и тиквичките. Разбъркайте отново и запържете за 5 минути, сложете месото и намалете малко котлона. Пържете до готовност на зеленчуците, но те трябва да останат леко хрупкави.
В купа смесете оцета, соев сос, нишесте, черен пипер и меда. Разбъркайте до хомогенна смес и сипете при месото и зеленчуците.
Разбъркайте, така че всички продукти в тигана да се овкусят, оставете няколко минути, разбъркайте и когато започне да се посгъстява, махнете от котлона.
Свинското със зеленчуци по китайски е готово.
Коментари